TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Raudonieji balandėliai su grikiais
Raudonieji balandėliai su grikiais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
12 lapų raudongūžių kopūstų
Marinatui:
2 litrai vandens
0.5 stiklinės vyno acto
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 mililitrų grikių (mirkytų per naktį)
200 mililitrų bolivinių balandų (mirkytų per naktį)
300 mililitrų daržovių sultinio
8 vienetai rudųjų pievagrybių (arba kitų grybų)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų (tarkuotos)
2 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštas provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į verdantį vandenį supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Užvirinkite ir sudėkite kopūsto lapus. Virkite ant mažos ugnies 10 minučių. Tada nupilkite vandenį ir perplaukite kopūsto lapus šaltu vandeniu. Kopūsto likučių neišmeskite, juos troškinsime kartu.

2.
Įdarui svogūnus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus. Sudėkite į keptuvę su svogūnais smulkintus grybus ir pakepkite juos, kol lengvai apskrus. Jei naudosite ne pievagrybius, o miško grybus, tuomet juos apvirkite prieš tai.

3.
Sudėkite išspaustą česnako skiltelę ir maišydami pakepinkite, kol paskleis savo kvapą.

4.
Kruopas sumaišykite su svogūnų ir grybų mišiniu, suberkite Provanso žoleles, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

5.
Dėkite šio įdaro ant kopūsto lapo ir susukite balandėlius - užlenkite kraštus iš dviejų pusių ir susukite ritinėlį.

6.
Ant kepimo indo dugno sudėkite smulkintą kopūstą, kurio liko nuėmus lapus balandėliams, pašlakstykite aliejumi ir sudėkite balandėlius. Užberkite tarkuotą morką ir supilkite daržovių sultinį.

7.
Kepimo indą uždenkite folijos lakštu ir troškinkite iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.




admin · 2023-05-05 09:00 · 157 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt