TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Antanina Florijonas Dargailas Mintautė Monika Vitalija
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
5 vienetai obuolių
190 gramų miltų
140 mililitrų aliejaus
125 gramai cukraus (jei obuoliai saldūs, mažiau)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
šiek tiek perlinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdytą vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man pavyko su obuoliais.

2.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų, maišytų su kepimo milteliais, užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu plakikliu. Tešla gana tiršta, klampi.

3.
Paruoštą tešlą sukrėsti į 26 cm skersmens, kepimo popieriumi išklotą, skardą ar tortinę. Ant viršaus tankiai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuoti". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.

4.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.


Patarimai:

Tikslus kepimo laika priklauso nuo orkaitės, obuolių sultingumo, tešlos storio. Kepkite 30 minučių, o vėliau tikrinkite mediniu krapštuku, ar iškepė - jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas - pyragas iškepė. Jei krapštukas bus aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.




admin · 2023-05-05 06:00 · 172 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt