TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Trupininis rabarbarų pyragas
Trupininis rabarbarų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Trupiniams:
150 gramų miltų
100 gramų rudojo cukraus
80 gramų sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų rabarbarų (nuvalytų ir supjaustytų nedideliais gabaliukais)
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai miltų
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus pudros
1.5 šaukšto kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C laipsnių. Kepimo formą (mano kvadratinė, 23 cm) ištepkite sviestu ir išklokite kepimo papieriumi.

2.
Trupiniams pagaminti pirmiausia tirpintą sviestą sumaišytkite su cukrumi ir druska. Maišant šakute, suberkite miltus, kol atsiras stambūs trupiniai. Padėkite į šaldytuvą.

3.
Rabarbarų gabaliukus berkite į dubenėlį ir sumaišykite su cukrumi ir miltais.

4.
Tešlai skirtus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Didesniame dubenėlyje, elektriniu plaktuvu išsukite sviestą su cukraus pudra iki purios masės. Vis plakant, dėkite po vieną kiaušinį. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Prilėtinkite plaktuvą, palengva berkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

5.
Paskleiskite tešlą paruoštos skardos dugne, apiberkite rabarbarais ir užtrupinkite paruoštais trupiniais.

6.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50 - 55 minutes, kol pyragas pagels ir į vidurį įsmeigus ir ištraukus dantų krapštuką, šis bus švarus.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2023-04-26 06:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt