INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (M dydžio, arba 3 L dydžio)
120 gramų žemės riešutų sviesto (arba migdolų sviesto)
80 gramų migdolų miltų
1 vienetas bananų
50 gramų kukurūzų miltų
50 gramų aliejaus
50 gramų cukraus
10 gramų baltojo vyno acto
3 gramai sodos
2 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius, bananą, riešutų sviestą, actą išplakti, kol neliks bananų gumuliukų.
2.
Birius produktus sumaišyti su aliejumi, konsistencija turi būti kaip košės.
3.
Viską lėčiausiu elektrinio plakiklio greičiu arba mentele sumaišyti. Masė bus skystoka.
4.
16 cm formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais ir pabarstyti miltais (svarbu!). Supilti tešlą.
5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.