INGREDIENTAI: 8 vienetai pomidorų
500 gramų maltos jautienos
2 vienetai raudonosios paprikos
2 galvos svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų
1 galva česnako
1 žiupsnelis provanso žolelių
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį prancūziško batono
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį petražolių (nebūtina)
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Supjaustome gabalėliais pomidorus, paprikas, pipirą, česnaką, svogūną ir sudedame į kepimo indą (aš naudoju stiklinį). Viską pagardiname prieskoninėmis Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.
2.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
3.
Kol orkaitėje kepa daržovės, keptuvėje su aliejumi pakepiname jautienos faršą, paskanintą druska ir pipirais.
4.
Iškepusias daržoves sutriname iki vientisos masės. Į sriubą sudedame iškeptą jautienos faršą, gerai išmaišome.
5.
Sriubą pabarstome kietuoju sūriu ir patiekiame su prancūzišku batonu arba traškios duonos riekelėmis. Papuošiame petražolėmis (nebūtina).