INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
80 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas dižono garstyčių
3 šaukšteliai itališkų žolelių
2 šaukšteliai česnako miltelių (arba 3-4 išspaustų skiltelių česnako)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti sojos padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis, balzaminį actą, berti itališkas žoleles, česnako miltelius, rudąjį cukrų, druską, paprikų miltelius, dėti dižono garstyčias ir išmaišyti.
2.
Į šaldymui skirtą užsegamą maišelį arba į dubenį dėti vištienos krūtinėles ir užpilti marinatu, paskirstyti, kad tolygiai pasidengtų. Palikti vištieną marinuotis bent valandą kambario temperatūroje ar dar geriau - šaldytuve per naktį.
3.
Pamarinuotas vištienos krūtinėles galima kepti kaip mėgstate - grilyje ar keptuvėje ant šiek tiek aliejaus (iš abiejų pusių po maždaug 5 - 7 min) ar orkaitėje (200 C apie 20-30 min).