INGREDIENTAI: Įdarui:
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas krakmolo
Pagrindui:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
200 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui varškę, cukrų, kiaušinius, krakmolą, grietinę sudėti į elektrinį plakiklį ir gerai išplakti.
2.
Pagrindui miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską suberti į dubenį, įtarkuoti sviestą ir išmaišyti. Masė turi būti biri.
3.
Daugiau nei pusę birios masės suberti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant jos paskleisti varškės įdarą ir ant viršaus užbarstyti likusią birią masę.
4.
Pyragą dėti į šaltą orkaitę, tai suteikia pyragui išskirtinai skanią tekstūrą, kadangi sviestas lydosi po truputį. Nustatyti, kad orkaitė įkaistų iki 180 C laipsnių ir kepti apie 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.