TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 23:38
Kakaviniai meduoliai
Kakaviniai meduoliai

Porcijų skaičius: 25


INGREDIENTAI:
350 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
140 gramų cukraus
80 gramų medaus
50 gramų kakavos
35 mililitrai aliejaus
1 vienetas kiaušinių trynių
15 gramų kepimo miltelių
3 gramai sodos
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukšteliai citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki 80 C laipsnių temperatūros.

2.
100 g miltų sumaišykite su cukrumi ir meduolių prieskoniais, supilkite karštą pieną, krėskite medų ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3.
Kai masė atvės, įplakite aliejų, trynį, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išsukę iki vientisumo, dalimis įsijokite likusius miltus - berkite jų tiek, kad užmaišytumėte tirštą, lipnią tešlą.

4.
Tešlą verskite ant miltuoto stalo, dar pasijokite ir iškočiokite į maždaug 8 mm storio lakštą. Išpjaukite maždaug 5 cm skersmens apskritimus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami tarpelius.

5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol į vidurį įbestą medinį pagaliuką ištrauksite sausą, apie 10-15 min.

6.
Glajui kiaušinio baltymą išplakite su cukraus pudra bei citrinų sultimis iki tirštos baltos masės.

7.
Aptepkite meduolius glajumi ir išdžiovinkite.




admin · 2023-04-18 21:00 · 259 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt