INGREDIENTAI: 4 lapeliai sluoksniuotos tešlos
400 gramų smidrų
150 gramų bri sūrio
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštelis kanapių sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smidrų galus nulaužiame, viršūnės sumaišome su aliejumi, druska ir pipirais.
2.
Sūrį pjaustome riekelėmis.
3.
Sluoksniuotos tešlos lapelius pjauname per pusę, dedame riekelę sūrio, kelis smidrus. Kraštus užlenkiame, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakartojame su kitais lapeliais.
4.
Kiaušinį išplakame su džiovintais bazilikais, aptepame pyragėlius ir apibarstome sėklomis.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.