INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų
3 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
125 gramai grietinės
85 gramai sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Apelsinų geltonąjį žievelės sluoksnį nutarkuoti, sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su nutarkuota žievele suberti cukrų, sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos drėgnos masės, suberti miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tuomet supilti sviestą, išmaišyti.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, vanilės esencija ir išplakti. Supilti į dubenį su paruošta tešla.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu. Supilti tešlą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 - 50 minutes. Iškepusį ir atvėsusį keksą pabarstyti cukraus pudra.