TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Burokėlių sriuba su malta mėsa
Burokėlių sriuba su malta mėsa

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
150 gramų faršo (mėgstamo, apytikriai)
1 vienetas burokėlių (vidutinio dydžio, nevirto)
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 vienetas sultinio kubelių
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokine tarka sutarkuoti morką ir buroką, smulkiai supjaustyti svogūną.

2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūną, kepti kelias minutes ir kai truputį suminkštėja, berti česnako granules ir žiupsnelį druskos, kepti maišant apie 30 sekundžių, tuomet suberti tarkuotas morkas ir burokėlius, išmaišyti ir kepti dar maždaug 1 minutę.

3.
Į keptuvę su daržovėmis pilti citrinų sultis, dėti cukrų, gerai pamaišyti ir dėti pomidorų padažą, tuomet pilti stiklinę vandens, uždengti dangčiu ir paliekti troškintis ant silpnos kaitros maždaug 30 minučių. Karts nuo karto išmaišyti ir patikrinti ar nereikia įpilti dar vandens.

4.
Į puodą pilti vandens, užvirti, dėti sultinio kubelį ir smulkiais kubeliais supjaustytą bulvę. Užvirti. Imti po mažą gabalėlį faršo ir dėti į puodą su bulvėmis.

5.
Troškintas daržoves sudėti į puodą su bulvėmis, gerai išmaišyti ir pavirti apie 10 minučių.

6.
Prieš tiekiant labai tinka pabarstyti šviežiais krapais.




admin · 2023-04-10 12:00 · 287 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt