INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų
4 stiklinės vandens
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
0.5 stiklinės grietinėlės (naudojau 10 proc. riebumo)
80 gramų šaltai rūkytos šoninės (4 riekių)
3.5 šaukštelio sausas sultinys (vištienos ar daržovių ar 1.5 kubelio)
4 skiltelės česnako
1 saujelė petražolių (smulkintų)
2 žiupsneliai juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą, morkas, bulves ir svogūną nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.
2.
Česnako skilteles sutraiškome peiliu ir nulupame.
3.
Į puodą sudedame moliūgą, morkas, bulves, svogūną ir česnaką. Užpilame vandeniu, pagardiname vištienos sultinio milteliais, pipirais, išmaišome ir verdame ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.
4.
Kol sriuba verda, labai smulkiai supjaustome šoninę ir kepame keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol šoninė apskrunda ir pasidaro traški. Po to šoninės traškučius išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
5.
Kai sriuba išverda, daržoves su sultiniu sutriname blenderiu, įmaišome grietinėlę. Paragaujame ar nereikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, užberiame šoninės traškučių ir petražolės. Skanaus!
Patarimai:
•
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.