TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Varškės sausainiai su uogiene
Varškės sausainiai su uogiene



INGREDIENTAI:
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 gramų varškės (sausesnės)
200 gramų sviesto (šalto)
40 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas aguonų (apytikriai, nebūtina)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Įdarui:
pagal poreikį uogienės (tirštesnės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius sudėti į dubenį. Į dubenį su tryniais sudėti varškę, suberti cukrų, vanilę, druską. Išplakti elektriniu plaktuvu. Įmaišyti aguonas.

2.
Sutarkuoti sviestą ir jį sudėti į dubenį su išplakta mase. Berti miltus, kepimo miltelius ir minkyti tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.

3.
Tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti į maišelius ir įdėti į šaldytuvą 1 - 1.5 valandos, kad gerai atšaltų.

4.
Stalą pabarstyti miltais, padėti tešlos gabalus ir iškočioti iki maždaug 3 milimetrų storio. Supjaustyti 10x10 cm dydžio kvadratėliais.

5.
Ant kiekvieno kvadratėlio krašto dėti 1 šaukštelį su kaupu įdaro, susukti į suktinuką.

6.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visus paruoštus suktinukus.

7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol lengvai ir gražiai pradės ruduoti.


Patarimai:

Įdarui taip pat galima rinktis uogas, vaisius, uogienę, varškę, šokoladą, virtą kondensuotą pieną, pudingą, kremą ar ką tik mėgstate - tešla nėra saldi, todėl įdaras turėtų būti saldus.




admin · 2023-04-10 09:00 · 281 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt