AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai sausų mielių
1.5 šaukštelio cukraus
1/3 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną pašildyti, supilti į dubenį, berti mieles, cukrų ir išmaišyti. Leisti truputį pastovėti, kol mielės sureaguos.
2.
Į dubenį su pienu ir mielėmis įberti druską, įmušti kiaušinius, pilti aliejų, berti miltus, gerai išplakti ir dar palikti pastovėti apie 20-25 minutes.
3.
Įkaitinti keptuvę, pilti samtelį lietinių blynų masės, tolygiai paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ją pavartant ore ir kepti iš abiejų pusių, kol švelniai paskrus.