INGREDIENTAI: 1 litras kefyro
200 gramų kvietinių miltų
0.5 kilogramo kiaulienos faršo
2 vienetai kiaušinis
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus)
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti kefyrą, įmušti kiaušinius ir suplakti. Mažais gabaliukais sudėti kiaulienos faršą. Išmaišyti.
2.
Į dubenį su paruošta mase suberti miltus, pagardinti druska, cukrumi, česnako granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis ir persilado. Gerai išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, šaukštu dėti paruoštos masės ir kepti kelias minutes iki kol apkeps, tuomet apversti ir dar kepti iki kol iškeps.
4.
Blynelius galima valgyti su grietine, spirgučių ar grybų padažu, o man dar labai gardu su spanguolių ar bruknių uogiene.