INGREDIENTAI: 5 vienetai vištienos ketvirčių
300 mililitrų vištienos sultinio
3 vienetai pomidorų
3 vienetai svogūnų (nedidelių)
10 vienetų žaliųjų alyvuogių (didelių)
6 skiltelės česnako
2 šaukštai baltojo vyno acto
1 šaukštelis čiobrelių
1 žiupsnelis maltos raudonosios paprikos
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambiai kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiau - svogūnus, česnaką ir alyvuoges - griežinėliais. Suberkite čiobrelius, maltą papriką, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, supilkite actą, vištienos sultinį ir išmaišykite.
2.
Vištienos ketvirčius gerai nusausinkite, apibarstykite iš abiejų pusių druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, dėkite vištieną odele žemyn ant keptuvės dugno ir apskrudinkite iš abiejų pusių ir sudėkite į skardą su daržovėmis.
4.
Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.