INGREDIENTAI: Kukuliams:
1 kilogramas bulvių (virtų)
200 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kepimui:
300 mililitrų aliejaus
Apvoliojimui:
200 gramų maltų džiūvėsėlių
4 vienetai kiaušinių
Patiekiant:
600 gramų ZIGMO BOCMANO silkių filė su burokėliais majonezo padaže
1 sauja žalumynų (čiobrelių, petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dviejų kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
2.
Stambiai sutarkuokite obuolius.
3.
Sviestą ištirpinkite.
4.
Šiltas bulves su druska ir cukrumi bei sviestu sugrūskite iki vientisos košės, įmaišykite du trynius, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, sutarkuotus obuolius, galiausiai – baltymus.
5.
Pasiruoškite du gilesnius dubenėlius: į vieną suberkite džiūvėsėlius, kitame išplakite likusius kiaušinius.
6.
Šaltame vandenyje pamirkytais delnais formuokite kamuoliukus: gnybkite bulvių masės ir tarp delnų formuokite kamuoliukus.
7.
Iš pradžių kiekvieną pavoliokite džiūvėsėliuose, paskui - kiaušinių plakinyje, vėl – džiūvėsėliuose ir po kelis virkite įkaitintame aliejuje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros. Kai jie ims smarkiai rusvėti, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio.
8.
Ragaukite su BOCMANO silkių filė su burokėliais ir majonezu, puoškite žalumynais.