TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Trupininis varškės pyragas su uogiene
Trupininis varškės pyragas su uogiene

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
180 gramų sviesto (šalto)
4 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Įdarui:
360 gramų varškės 9% (skaniau drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
120 gramų grietinės
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
300 gramų juodųjų serbentų uogienės (arba kitos mėgiamos rūgštesnės, tirštesnės uogienės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C laipsnių temperatūros (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).

2.
Tešlai dubenyje sumaišyti miltus, cukrų,kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Suberti šaltą mažais kubeliais supjaustytą sviestą ir grietinę. Trupinti pirštais iki gausis trupiniai, tekstūra primenantys duonos trupinius. Sudėti kiaušinių trynius ir greitais judesiais užminkyti vientisą tešlą. Jei atrodytų sausoka, galima įpilti šiek tiek vandens (tik vos vos).

3.
Paruoštą tešlą padalinti į 3 lygias dalis. Vieną tešlos dalį dėti į dubenį, įberti kakavos ir dar kartą greitais judesiais išminkyti.

4.
Tešlos gabaliukus suspausti į diskus, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį (arba šaldytuve) iki paruošite varškės įdarą.

5.
Įdarui į dubenį dėti varškę, grietinę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir rankiniu elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. (jei trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kitais ingredientais). Tuomet po vieną įmušti kiaušinį, šaukštu išmaišant po kiekvieno.

6.
Kepimo formą (naudojau 18 x 24 cm) iškloti kepimo popieriumi.

7.
Imti vieną šviesios tešlos gabalėlį ir paskirstyti per visą formą. Patogu tešlą padalinti į daug dalių, sudėlioti kepimo formoje, o tuomet visas dalis sujungti spaudžiant ir skirstant tešlą rankomis. Arba galite sutarkuoti tarka ir tada lengvai spustelėti rankomis.

8.
Paruoštą pagrindą pašauti į 180C orkaitę ir kepti apie 10-15 minučių.

9.
Apkepusį pagrindą aptepti juodųjų serbentų uogiene. Ant jo užtarkuoti tešlą su kakava, kad visas uogienės sluoksnis tolygiai pasidengtų.

10.
Ant kakavinio sluoksnio sukrėsti paruoštą varškės masę. Ant jos tolygiu sluoksniu užtarkuoti likusią šviesią tešlą.

11.
Pyragą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40 - 50 minučių iki pyrago viršus sutvirtės, bus švelniai auksinės spalvos.

12.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti.




admin · 2023-03-04 03:00 · 302 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt