INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
120 mililitrų pieno
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, suberti cukrų ir maišyti iki šviesios masės. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius, berti druską, išmaišyti.
2.
Į dubenį su paruošta tešla supilti pieną ir vėl permaišyti.
3.
Šokoladą sulaužyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį su tešlą ir išmaišyti.
4.
Į keksiukų formelę sudėti popierines keksiukų formeles, sudėti paruoštą tešlą, užpildant ne daugiau kaip 2/3 formelės tūrio.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.