INGREDIENTAI: 1 kilogramas morkų
75 mililitrai saulėgrąžų aliejaus
5 šaukštai obuolių acto
0.5 vieneto svogūnų
5 skiltelės česnako
3 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morkas nuskutame ir sutarkuojame specialia tarka plonais šiaudeliais (jeigu neturite, tarkuokite stambia burokine). Česnako skilteles išspaudžiame į morkas, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, supilame actą ir prieskonius. Viską labai gerai permaišome.
2.
Aliejų gerai įkaitiname ir supilame į morkas, viską dar kartą gerai permaišome.
3.
Šiek tiek paslėgę statome į šaldytuvą parai ar bent nakčiai.