INGREDIENTAI: Pagrindui:
190 gramų sausainių (naudojau Gaidelio "Kalėdos", bet tinka ir klasikinio skonio)
80 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų graikiško jogurto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
300 gramų konservuotų persikų
2 šaukštai citrinų sulčių
15 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
400 gramų mandarinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į nedidelį indelį pilu citrinos sultis ir 70 ml šalto vandens. Ant viršaus užbarstau želatiną ir palieku išbrinkti. Jei naudoju smulkius želatinos miltelius, jie išbrinksta per 5-10 min, o jei stambesnę želatiną - reikėtų 20-30 min.
2.
Konservuotus persikus gerai nusunkiu nuo skysčio ir supjaustau smulkiais kubeliais (persikų skystį galite panaudoti želatinai brinkinti, tada į kremą dėčiau mažiau cukraus).
3.
Sausainius elektrinu smulkintuvu sutrinu iki smulkių trupinių ir sumaišau su ištirpintu sviestu. Šia mase iškloju apvalios kepimo formos dugną (naudoju 22 cm atsegamais kraštais) ir rankomis standžiai suspaudžiu, suformuodama torto pagrindą. Dedu į šaldytuvą, kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Želatiną ištirpinu virš garų vonelės arba mikrobangėje (atsargiai, kad želatina neužvirtų).
5.
Į dubenį dedu graikišką jogurtą ir labai gerai išmaišau. Į jogurtą pamažu vis maišydama pilu želatiną (ji turėtų būti dar šilta). Tada toliau maišydama supilu grietinėlę.
6.
Į kitą dubenį (arba virtuvės kombaino indą) dedu maskarponę, beriu cukrų, vanilę ir šiek tiek paplaku elektriniu plaktuvu.
7.
Tada pamažu toliau plakdama supilu jogurto ir grietinėlės masę. Plaku vidutiniu greičiu iki kremas ima laikyti formą. Visiškai standus jis neprivalo būti - tiesiog kad perbraukus pirštu įdubimas liktų bent 5-7 sekundes.
8.
Į kremą įmaišau pjaustytus persikus. Masę sukrečiu ant sausainių pagrindo ir dedu į šaldytuvą bent 6-7 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad tortas sustingtų.
9.
Prieš patiekiant torto viršų papuošiu mandarinių skiltelėmis.
Patarimai:
•
Jeigu tortą mandarinais norite papuošti iš anksto, kad vaisiai neapdžiūtų galite juos aptepti plonu žele sluoksniu. Jį ruošiu taip - 2 šaukštelius želatinos išbrinkinu su 80 ml šalto vandens. Tada želatiną ištirpinu ir sumaišau su dviem šaukštais citrinos sulčių ir šaukštu cukraus. Šiuo mišiniu aptepu mandarinus (tepti patogiausia konditeriniu teptuku).