AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų (be žievės ir sėklų)
5 vienetai bulvių
3 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
250 mililitrų grietinėlės
3 skiltelės česnako
2 vienetai sultinio kubelių
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį moliūgų sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą bei morkas supjaustome didesnio dydžio kubeliais. Svogūną padaliname į keturias dalis.
2.
Visas daržoves sudedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi, apibarstome druska bei pipirais. Daržoves gerai permaišome rankomis.
3.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol daržovės suminkštėja arba krosnyje.
4.
Iškepusias daržoves susmulkiname smulkintuvu.
5.
Karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelius.
6.
Tada į puodą supilame sultinį ir susmulkintas daržoves. Viską užviriname. Supilame grietinėlę ir gerai išmaišome.
7.
Moliūgo sėklas pakepiname ir apibarstome sriubos viršų.