INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos nugarinės
1 pakelis taco prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas aliejaus
Kremui:
340 gramų konservuotų kukurūzų
50 mililitrų grietinės
1 šaukštelis obuolių acto
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
230 gramų taco padažas (naudojome "Santa Maria")
2 šaukštai majonezo
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (naudojome "Santa Maria")
Patiekiant:
8 vienetai tortilijų (naudojome vidutinio dydžio "Santa Maria")
pagal poreikį kalendros (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jautieną apibarstykite takų prieskonių mišiniu ir iškepkite keptuvėje.
2.
Iškepusią jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis.
3.
Konservuotus kukurūzus nusausinkite ir pakepkite keptuvėje, kol įgaus ryškesnę spalvą.
4.
Visus kukurūzų kremo ingredientus sudėkite į blenderį ir sumalkite iki vientisos masės.
5.
Sumaišykite takų padažą, majonezą ir žiupsnelį aitriųjų paprikų miltelių.
6.
Pašildykite tortilijas sausoje keptuvėje, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
7.
Ant pašildytos tortilijos tepkite kukurūzų kremo, dėkite mėsos, salsos ir apibarstykite smulkintomis kalendromis. Skanaus!
8.
Jei pakuotėje liko nepanaudotų tortilijų, pakuotę sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – tortilijos dar kelias dienas išliks šviežios. Iš jų pasigaminkite kesadilijų!
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.