INGREDIENTAI: 200 gramų braškių
200 gramų toniko (arba šampano ar sidro)
30 gramų obuolių sirupo (arba svarainių sirupo ar kitokio sirupo)
20 gramų aliejaus (neutralaus skonio)
Patiekiant:
100 gramų riebios varškės
50 gramų cukraus
100 gramų rabarbarų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejus sumaišomas su sirupu.
2.
Braškės aptepamos sirupo ir aliejaus glazūra ir dedamos rūkyti į grilių. Rūkoma 100-80 temperatūroje apie 30 minučių.
3.
Tuomet braškės dedamos į kokteilinę, supilamas tonikas ir viskas sutrinama.
4.
Varškė sutrinama su cukrumi iki vientisos tekstūros.
5.
Į taures dedama trintos varškės ir pilamas braškių kokteilis. Kiekviena taurė papuošiama cukruje apvolioto rabarbaro gabalėliu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .