INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
120 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
6 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų varškės (pusriebės)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukštai kokoso drožlių
1 šaukštas krakmolo (arba kukurūzų miltų)
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo (nebūtina)
šiek tiek citrinų sulčių
Įdarui:
3 vienetai kriaušių (didelių)
10 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui nulupti kriaušes, supjaustyti riekelėmis.
2.
Ištirpinti keptuvėje sviestą, suberti ant jo 2 šaukštus cukraus, kai paruduos, sudėti kriaušes ir troškinti jas iš pradžių uždengtoje, po to atidengtoje keptuvėje, kol bus karamelinės, gelsvos. Atvėsinti. Pagardinti citrinos sultimis.
3.
Sviestą su druska bei ruduoju cukrumi išsukti, kol bus minkštas, įmaišyti kondensuotą pieną. Šaukštą masės atidėti varškės kremui.
4.
Į didžiąją dalį sviesto - kondensuoto pieno masės po vieną, vis maišant, įmušti 4 kiaušinius.
5.
Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Įsijoti, vis maišant, į skystą masę. Galima įmaišyti šlakelį citrinos sulčių.
6.
Kremui atidėtą šaukštą sviesto - kondensuoto pieno masės sumaišyti su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi. Sudėti į varškę. Jei varškė kietoka, dar įdėti šaukštą grietinės. Cukrus - ragauti!
7.
Į varškės masę suberti kokosų drožles, šaukštą krakmolo arba kukurūzinių miltų, įspausti citrinos sulčių.
8.
Kepimo formą ištepti sviestu, pilti didesnę pusę tešlos, ja ištepti ir formos kraštus. Tuomet dėti kriaušes, varškės kremą ir likusią tešlą, viską paskirstant tolygiai.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
10.
Geriau valgyti šaltą, bet pas mus beveik visas išgaravo dar karštas...nebuvo valios...
Patarimai:
•
Kepiau 25 cm ilgio ir 10 cm pločio silikoninėje formoje stikliniu dugnu.