INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens
400 gramų lašišos filė
5 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas poro (nedidelio)
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė šaldytų žirnelių
100 mililitrų grietinėlės
1 pundelis krapų
2 skiltelės česnako
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves kąsnio dydžio kubeliais.
2.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką smulkiais kubeliais.
3.
Nuskuskite ir sutarkuokite morkas. Supjaustykite porą pusžiedžiais. Susmulkinkite krapus.
4.
Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5.
Puode užvirkite vandenį, virkite bulves, kol suminkštės. Suminkštėjus bulvėms supilkite grietinėlę ir pasūdykite. Dėkite lašišos gabalėlius, suberkite krapus, žirnelius ir užvirkite.
6.
Pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas, sudėkite į sriubą. Pavirkite 5 min ir nukelkite nuo kaitros. Palikite pastovėti. Tiekite su duonele. Skanaus!!!