INGREDIENTAI: 500 gramų grikių
500 mililitrų daržovių sultinio
500 gramų sviestinio moliūgo
100 gramų sviesto
5 vienetai šalotinių svogūnų
1 sauja parmezano sūrio (tarkuoto)
1 sauja moliūgų sėklų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Susmulkiname šalotinius svogūnus, į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir gerai apkepiname.
2.
Kol svogūnai kepa, susmulkiname sviestinį moliūgą, beriame į keptuvę.
3.
Kai daržovės apkepa, įpilame šiek tiek natūralaus daržovių sultinio.
4.
Pradėjus sultiniui virti, beriame grikių kruopas. Viską gerai išmaišome, pakepiname kelias minutes ir iš lėto pradedame pilti sultinį – lygiai taip pat, kaip ir ruošiant rizotą.
5.
Po kokių 15 min., kai grikiai beveik išvirę, įdedame druskos ir pipirų.
6.
Ant viršaus dedame kelis gabalėlius sviesto ir viską užklojame tarkuotu parmezanu.
7.
Paliekame pastovėti kelias minutes. Išjungiame kaitrą, viską greitai ir gerai išmaišome.
8.
Patiekiame su moliūgų sėklomis.