INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
110 gramų cukraus
110 gramų miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų aviečių (trintų, šaldytų ar šviežių)
300 gramų jogurto
90 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
8 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Sulaistymui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų pieno
Papuošimui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakikliu plakame su cukrumi ir druska, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta, apie 10 minučių. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, suberiame pusę mišinio į kiaušinius, ir labai atsargiai šaukštu išmaišome. Suberiame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome. Masė turi likti tokia pat puri ir tiršta. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (popierių tiesiame tik ant dugno).
2.
Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus. Lakštai gaunasi apie 1-1,5 cm. storio. Jei norite storesnių, didinkite produktų kiekį.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje išplakame jogurtą, avietes ir 4 v.š. cukraus, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir mažiausiu plakiklio greičiu plakame, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Įdedame šaukštą kremo, išmaišome, tuomet plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu plakiklio greičiu paplakame, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).
4.
Sulaistymui puode įkaitiname pieną (bet neužviriname), ir ištirpiname jame šokoladą. Atvėsiname. Dedame į lėkšte torto formos žiedą. Dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome tirpintu šokoladu, dedame pusę kremo, antrą biskvitą, vėl jį sulaistome, kitą pusę kremo, ir paskutinį biskvitą. Jei liko šokolado, galite sulaistyti ir paskutinį biskvitą.
5.
Jei puošite šokoladiniu kremu, ką labai rekomenduoju, nes jis čia labai tinka, jį reiktų pasidaryti iš vakaro. Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname. Ištirpiname joje šokoladą. Atvėsiname ir statome nakčiai į šaldytuvą. Ryte išplakame ganašą plakikliu, kol tampa purus (1-1,5 min.). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos. Puoškite pagal savo fantazijas. Skanaus!