INGREDIENTAI: 1 litras raugintų kopūstų
1 sauja džiovintų baravykų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
100 mililitrų vandens
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Užpilame baravykus verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti. Jeigu labai dideli gabalėliai galima šiek tiek pasmulkinti. Jeigu kopūstai labai rūgštūs, galite juos šiek tiek numirkyti.
2.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudedame baravykus. Pakepiname keletą minučių. Pabarstome druska, pipirais, raudonėliu ir čiobreliu. Sudedame raugintus kopūstus. Užpilame vandeniu. Patroškiname ant silpnos kaitros apie 20 min, kol kopūstai suminkštės.
4.
Mes valgėme su lupena virtomis bulvėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!