TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-19 05:24
Orkaitėje kepti kalafioro kąsneliai
Orkaitėje kepti kalafioro kąsneliai

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 galva žiedinių kopūstų
120 mililitrų kvietinių miltų
120 mililitrų vandens
2 šaukšteliai česnako miltelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (skardai patepti)
Aptepimui:
120 mililitrų aštraus padažo (skysto)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis citrinų sulčių
Padažui:
1/3 vieneto svogūnų (mažo)
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai pieno (arba neriebios grietinėlės)
1 šaukštas majonezo
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
1/3 šaukštelio česnako miltelių
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame trupučiu alyvuogių aliejaus.

2.
Žiedinį kopūstą nuplauname, supjaustome į didesnius gabalėlius ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

3.
Viename inde sumaišome miltus, vandenį, česnako ir paprikos miltelius. Sudedame žiedinio kopūsto gabalėlius, gerai išmaišome, kad tešla padengtų kiekvieną gabalėlį. Žiedinį kopūstą sudedame ant kepimo popieriaus, apibarstome druska ir pipirais.

4.
Aptepimui („Buffalo“ padažui) sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, paliekame truputį atvėsti. Po to sumaišome su aštriu padažu ir citrinos sultimis.

5.
Kepame iki 230 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada apverčiame ir kepame dar 10 minučių. Tada gabalėlius aptepame "Buffalo" padažu ir kepame orkaitėje dar 20 minučių, kol šie gražiai apskrunda.

6.
„Ranch“ padažui labai smulkiai susmulkiname svogūną.

7.
Viename dubenėlyje sumaišome grietinę, majonezą, pieną, svogūną, citrinų sultis, prieskonius.

8.
Kąsnelius patiekiame su “Ranch“ padažu ir mėgaujamės!




admin · 2022-09-30 09:00 · 177 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt