AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
6 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus (apytikriai)
2 šaukštai kefyro
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal poreikį kepimo miltelių
pagal poreikį razinų
pagal skonį malto cinamono
Papildomai:
pagal poreikį sviesto (formai pabarstyti)
šiek tiek kvietinių miltų (formai pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nulupame obuolius ir supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome cukrumi ir cinamonu, paliekame apie 10 min įsigerti.
2.
Į dubenį mušame kiaušinius, suberiame likusį cukrų, miltus, pilame šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišome.
3.
Kepimo miltelius (arba sodą) "užgesinti" kefyru arba grietine. Supilti į tešlą, išmaišyti. Dedame obuolius, galima dėti razinas, riešutus, išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu ir truputį pabarstyti miltais. Supilti tešlą.
5.
Kepame 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
6.
Galima patiekti su uogiene, karštu šokoladu arba ledais. Skanaus.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.
•
Kepimo forma 28 cm skersmens.