INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (virtų su lupena)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
200 gramų pievagrybių
40 gramų pomidorų pastos (arba trintų pomidorų)
0.5 vieneto paprikos
0.5 vieneto svogūnų
0.5 vieneto aitriosios paprikos (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Apvoliojimui:
90 gramų džiūvėsėlių
3 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirtas bulves nulupkite, sutrinkite bulvių trintuvu, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
2.
Svogūną ir česnakus susmulkinkite.
3.
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite, suberkite svogūnus ir pakepkite iki kol taps skaidrūs, tuomet suberkite česnaką ir dar pakepkite iki kol pasklis malonus kvapas.
4.
Grybus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais, vis pamaišant kepkite iki kol suminkštės.
5.
Aitriąją papriką susmulkinkite, suberkite į keptuvę, tuomet berkite džiovintą raudonėlį, čiobrelius, rūkytos paprikos miltelius ir porą minučių apkepkite, sudėkite pomidorų pastą ir permaišykite.
6.
Imkite šiek tiek bulvių masės, suformuokite paplotėlį, į centrą dėkite apie arbatinį šaukštelį paruošto įdaro ir sujunkite bulvių paplotėlio kraštus, suformuokite apvalų kroketą. Kroketai neturi būti dideli, tik šiek tiek didesnį už graikišką riešutą.
7.
Apvoliojimui į dubenėlį įmuškite kiaušinius, išplakite. Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius.
8.
Kiekvieną kroketą apvoliokite kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose, vėl kiaušinių plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose.
9.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštus kroketus.
10.
Kepkite įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar 10 minučių.
11.
Tiekti su pomidorų padažu, česnakiniu ar kitu mėgstamu.