TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Purus prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
8 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
220 gramų miltų
120 gramų cukraus
6 šaukštai brendžio (arba tamsaus romo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupame ir supjaustome didokais gabalais.

2.
Viename dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.

3.
Kitame - išplakame kiaušinius, cukrų, brendį ir vanilę. Atsargiai įmaišome pusę miltų mišinio, tada supilame pusę sviesto, išmaišome. Suberiame likusius miltus ir supilame likusį sviestą, vėl atsargiai išmaišome. Tešla turi būti blizgi, tarsi, aksominė. Sudedame obuolius ir lengvai permaišome, kol jie apsivels tešla. Pilame į riebalais išteptą kepimo formą.

4.
Kepame apie 50 - 60 min. iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikriname įdūrę mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti švarus, neapsivėlęs tešla.




admin · 2022-09-17 15:00 · 277 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt