INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų grietinės
230 gramų cukraus
210 gramų manų kruopų
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Glajui:
50 gramų sviesto
5 šaukštai pieno
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, berti druską, grietinę, manus, kakavą, kepimo miltelius, supilti aliejų ir viską gerai išmaišyti. Palikti 30 minučių, kad manai išbrinktų.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
3.
Glajui sviestą įdėti į pieną, įberti cukraus ir pakaitinti, kol užvirs. Truputį atvėsinti, suberti kakavą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Glajumi ištepti iškepusį pyragą.