INGREDIENTAI: 700 gramų smulkintos jautienos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas petražolių
1 šaukštas krapų
1 šaukštas laiškinių česnakų (smulkintų)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto kumino
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
Padažui:
3 šaukštai graikiško jogurto
3 šaukštai majonezo
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis česnako granulės
Patiekiant:
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
1 šaukštas obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis cukraus
šiek tiek tortilijų
šiek tiek salotų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
2.
Jautieną sumaišome su prieskoniais, smulkintu česnaku ir svogūnu. Įmušame kiaušinį. Masę gerai išmaišome.
3.
Rankomis gnybiame masės ir formuojame pailgus kotletus/maltinukus, perveriame mediniu iešmeliu.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.
5.
Patiekimui svogūną supjaustome pusžiedžiais. Pabarstome druska, pipirais, cukrumi, supilame actą ir gerai viską pamaigome.
6.
Padažui sumaišome majonezą, graikišką jogurtą ir prieskonius.
7.
Tortiliją pašildome sausoje keptuvėje. Patepame padažu, dedame salotų lapų, marinuotus svogūnus ir po iškeptą jautienos maltinį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!