TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Tarptautinė mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena Sekminės
Mielinis pyragas su aguonomis
Mielinis pyragas su aguonomis

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
550 gramų miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
30 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
3 šaukštai aguonų
3 šaukštai cukraus
20 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš nurodytų ingridientų išminkykite mieline tešlą ir palikite šiltai pakilti uždengus rankšluostuku apie valandą.

2.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite valandą pamirkti. Tada nukoškite sumalkite, sumaišykite su cukrumi bei tirpintu sviestu.

3.
Tešlą iškočiokite i vieną didelį blyną, jį visą ištrinkite aguonų, cukraus ir sviesto mišiniu. Tada sukite kaip vyniotinį vis nepamiršdami įsukti kraštų, kad įdaras neišbėgtų taip susukus vyniotinį perdėtį į kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi vidury pyrago abu galus sujungti kad gautūsi apvalus pyragas su skyle. Tada įkirpti pyragą lyk po lapelį ir ji įlenkti į vidų sekantį lapelį vėl įkirpti, bet lenkti į lauko pusę taip lankstyti ir karpyti kol visas susikarpys. Tada leisti pyragui apie pusvalandį pakilti. Kepti 180° C temperatūroje apie 40-50 minučių.




admin · 2022-08-26 21:00 · 194 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt