INGREDIENTAI: 900 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai)
1 vienetas cukinijų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį pipirų
1 žiupsnelis druskos
Marinatui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas česnako miltelių (arba 3 smulkintų skiltelių)
1 šaukštas prieskonių vištienai
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į dubenėlį.
2.
Į mažą dubenėlį pilti aliejų, citrinų sultis, berti prieskonius vištienai, druską, pipirus, česnako miltelius ir gerai išmaišyti.
3.
Tuomet paruoštą marinatą supilti į dubenį su vištiena, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
4.
Plonomis juostelėmis supjaustyti cukiniją, labai patogu tai daryti daržovių skustuku. Svarbu, kad juostelės būtų pakankamai plonos, kad lengvai susilenktų ir nesutrūkinėtų, bet pakankamai storos, kad išlaikytų formą. Tuomet supjaustytas cukinijas apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais, išmaišyti, kad gerai pasidengtų.
5.
Ant medinių iešmelių verti vištieną, cukinijų juosteles perlenkti į kelias dalis ir verti ant iešmelių ir taip sluoksniuoti, kol neliks ingredientų. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti iešmelius arba statyti kepimo formą po apačią (kad nepribėgtų skysčio į orkaitės apačią) ir sudėti ant grotelių.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol vištiena iškeps ir kiek paskrus.