TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Sotūs grybų maltinukai
Grybų maltiniai maltinukai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 gramų grybų (apvirtų)
2 šaukštai miltų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Aš šiems maltinukams naudojau apvirtas rudmėses, bet tinka ir kiti apvirti miško grybai. Juos reikia gerai nusunkti ir sumalti mėsmale.

2.
Į sumaltus grybus įmušti kiaušinius, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, suberti miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišyti.

3.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir šaukštu dėti grybų masės formuojant blynelius. Arba jeigu norite kotletukus primenančių maltinukų, grybų masę darykite šiek tiek tvirtesnę, formuokite kotletuką rankomis ir apvoliokite džiūvėsėliuose, o tada kepkite.

4.
Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos ir iškeps (man iškepa per 10-15 minučių).

5.
Pateikti su salotomis, ar kitu mėgstamu garnyru. Taip pat labai skanu valgyti su grietine.




admin · 2022-08-07 00:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt