AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištų kepenėlių
2 vienetai morkų (didesnių arba 3 mažesnių)
300 gramų ryžių (apytikriai)
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
5 skiltelės česnako (apytikriai)
pagal poreikį sultinio (naudojau vištienos kubelių arba vandens)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių (naudojau paprikos ir morkų)
pagal skonį prieskoninių žolelių (petražolių, džiovintų špinatų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos kepenėles nuplauti ir supjaustyti.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
3.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę su aliejumi. Pakepti iki kol daržovės suminkštės.
4.
Tuomet į keptuvę su daržovėmis sudėti kepenėles, pabarstyti pipirais, druska, prieskoniais ir prieskoninėmis žolėlemis. Permaišyti ir kartu viską apkepti.
5.
Ryžius perplauti vandeniu.
6.
Masę iš keptuvės perdėti į puodą, skirtą kepti orkaitėje, tuomet suberti ryžius, pagardinti prieskoniais, sudėti česnako skilteles ir supilti sultinį. Jo reikėtų tiek, kad semtų virš ryžių per 1.5 - 2 pirštus.
7.
Puodą uždengti dangčiu ir kepti 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 - 50 minučių. Orkaitės kaitinti nereikia.