TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Drėgnas šokoladinis moliūgų pyragas
Šokoladinis moliūgų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
300 gramų moliūgų (nulupto ir be sėklų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
180 gramų cukraus
100 gramų riešutų (galima ir nedėti)
0.5 stiklinės aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgus smulkiai sutarkuoju (galima tarkuoti smulkia tarka arba kombainu) ir palieku pastovėti, kol ruošiu tešlą.

2.
Riešutus pasmulkinu ir lengvai pakepinu sausoje keptuvėje iki paskleidžia malonų aromatą (galima šį žingsnį ir praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni).

3.
Kiaušinius gerai išplaku su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilu aliejų ir dar šiek tiek paplaku.

4.
Moliūgą rankomis lengvai nuspandžiu nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišau į tešlą. Ten pat suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamoną. Atsargiai viską išmaišau. Tešla turi gautis maišoma šaukštu, bet gana tiršta. Jeigu būtų skystesnė (gali nutikti, jeigu moliūgas sultingesnis), įdėkite dar šiek tiek miltų.

5.
Tašlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje, bet galima kepti ir paprastoje) ir kepu iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo pyrago storio (kuo plonesnis, tuo iškeps greičiau). Ar jau iškepęs tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištraukiu neapsivėlusį tešla, vadinasi, jau iškepė.

6.
Išėmusi pyragą iš orkaitės leidžiu jam visiškai atvėsti. Šį pyragą dar labai tinka papuošti tirpintu šokoladu. Skanaus!




admin · 2022-07-21 03:00 · 253 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt