INGREDIENTAI: 12 vienetų biskvitinių pirštelių
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus pudros
50 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
Padažui:
500 gramų braškių
200 mililitrų vandens
100 gramų cukraus
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškių padažui braškes sutrinti elektriniu trintuvu į tyrę (arba galite sutrinti šakute, kad liktų šiek tiek gabalėlių). Kelias braškes pasilikti papuošimui.
2.
Į puodą įpilti vandens, suberti cukrų ir pašildyti, kad cukrus ištirptų. Sudėti braškes, įspausti pusės citrinos sultis, išmaišyti ir užvirinti. Sudėti kukurūzų krakmolą prieš tai išmaišytą su trupučiu šalto vandens (daugmaž šaukštas vandens šaukštui krakmolo). Virti kelias minutes ant silpnos ugnies nuolat maišant iki masė sutirštės. Tuomet atidėti atvėsti.
3.
Į dubenį sudėti maskarponę, suberti cukraus pudrą, pilti šaltą grietinėlę. Viską plakti elektriniu plaktuvu iki kremas bus vientisas ir ims laikyti formą.
4.
Biskvitinius pirštelius perlaužti pusiau arba, jei norite, galima pasmulkinti labiau. Šokoladą (jei naudojate) smulkiai sukapoti.
5.
Į taures, kuriose tieksite, suberti šokolado gabaliukus, sudėti biskvitinius pirštelius, dėti paruošto maskarponės kremo, tuomet uždėti uogų masės, vėl kremo. Papuošti likusiomis braškėmis.
Patarimai:
•
Biskvitinius pirštelius galima keisti itališku pyragu "Colomba" arba mėgstamu biskvitu.