INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos sprandinės
500 gramų svogūnų
400 mililitrų pomidorų sulčių (apytikriai)
2 šaukštai aliejaus (apytikriai)
2 šaukštai jūros druskos (arba kitokios, be kaupo)
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio (su kaupu)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą nuplauti ir gerai nusausinti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į dubenį.
2.
Svogūnus nulupti, supjaustyti, rankomis stipriai paspausti, kad suminkštėtų ir išbėgtų sultys. Tuomet suberti į dubenį su mėsa, išmaišyti.
3.
Į dubenį supilti pomidorų sultis, įberti druskos, pipirus, žoleles, kuminą ir įpilti aliejaus, gerai išmaišyti ir supilti į dubenį su mėsa. Dar kartą gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą mėsą palikti marinuoti 12 - 24 valandoms, o tuomet mauti ant iešmų ir kepti.