AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
250 gramų kreminio sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
85 gramai cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
Naminei karamelei:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sūdytų žemės riešutų (kepintų)
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sutrupiname iki miltų konsistencijos ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Tada viską suberiame į formelę (naudojau 11 cm skersmens) ir, spausdami sausainių masę prie formos kraštų, suformuojame krepšelį.
2.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje maždaug 15 minučių, kol lengvai apskrunda.
3.
Kol pagrindas kepa, įdarui kreminį sūrį sumaišome su grietine, cukrumi bei miltais. Po vieną įmaišome ir kiaušinius iki vientisos masės.
4.
Ant iškepusio sausainių krepšelio supilame sūrio įdarą, tolygiai paskirstome ir dedame atgal į orkaitę kepti. Temperatūrą sumažiname iki 160 C laipsnių. Kepame apie 40-60 minučių. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Desertą reikia atvėsinti išjungtoje orkaitėje, šiek tiek atidarius dureles, tuomet pastatyti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
5.
Riešutus susmulkiname.
6.
Karamelei sviestą ištirpiname su kondensuotu pienu iki vientisos masės, sudedame susmulkintus žemės riešutus.
7.
Karamelinę masę supilame ant pyrago viršaus. Paruoštą sūrio pyragą vėsiname šaldytuve, kol karamelė sustingsta. Papuošiame.