TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Prancūziškas plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Kremui:
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
70 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (s dydžio arba l dydžio 3 vienetų)
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
100 mililitrų pieno
80 gramų sviesto
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį migdolų drožlių
pagal poreikį perlinio cukraus (arba cukraus pudros)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, berti krakmolą, cukrų ir išmaišyti. Po truputį maišant pilti pieną, berti vanilinį cukrų. Kaitinti nuolat maišant iki kol sutirštės. Kai sutirštės, nukelti nuo kaitros, kremą uždengti maistine plėvele, kad liestų kremo paviršių ir palikti iki kol visiškai atvės.

2.
Į dubenį dėti sviestą ir išplakti iki purumo, dėti pusę paruošto kremo ir plakti iki vientisumo, tuomet sudėti likusį kremą ir permaišyti.

3.
Tešlai į puodą pilti vandenį, pieną, cukrų, druską ir sviestą, užvirti. Tuomet suberti miltus ir maišant kaitinti apie minutę.

4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, apibrėžti 18 cm skersmens apskritimą (aš pasidėjau lėkštę ir apibėriau saujele miltų).

5.
Paruoštą tešlą dėti į konditerinį švirkštą arba į šaldymui skirtą maišelį ir nukirpti kampelį. Ant paruoštos apskritimo linijos išspausti kelis sluoksnius tešlos.

6.
Viršui į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti.

7.
Paruoštą tešlos apskritimą aptepti kiaušiniu, apiberti migdolais ir perliniu cukrumi.

8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.

9.
Kai iškeps, padėti ant grotelių ir palaukti iki kol atvės. Tuomet perpjauti išilgai pusiau. Apatinę dalį aptepti kremu, uždėti viršų. Palikti porai valandų arba visai nakčiai pastovėti.


Patarimai:

Daugiau patarimų apie šio pyrago ruošimą rasite šiame straipsnyje.




admin · 2022-07-11 15:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt