INGREDIENTAI: 400 gramų brokolių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
50 gramų fermentinio sūrio
50 gramų maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelis druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode užverdame vandenį, sudedame supjaustytus brokolius, verdame ~5-7 min., kol brokolis suminkštėja. Tada išimame iš vandens, sudedame į sietelį ir nuplauname po šaltu vandeniu. Brokolį sudedame į dubenį, sutriname bulvių trintuvu ir paliekame visiškai atvėsti.
2.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Svogūną nulupame ir susmulkiname.
4.
Brokolius sumaišome su kiaušiniu, sudedame sūrį, džiūvėsėlius, svogūną, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
5.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
6.
Rankas lengvai sutepame aliejumi ir formuojame apvalius storesnius blynelius. Iš viso turėtumėte gauti ~12 kespnelių.
7.
Kepsnelius kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrunda. Patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.