INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų margarino (arba sviesto)
2 šaukštai grietinės (kupinų, apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
200 gramų cukraus
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Viršui:
100 gramų šokolado
3 šaukštai pieno
pagal poreikį saldainių (M&M's tipo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, kepimo miltelius. Margariną supjaustyti nedideliais kubeliais ir dėti į dubenį su miltais. Sutrinti rankomis iki drėgnų trupinių. Dėti grietinę, išmaišyti ir suminkyti tešlą.
2.
Tešlą iškočioti į lakštą, kad pasidengtų kepimo formos dugnas ir kraštai, naudojau kepimo formą (27 cm skersmens) išimamu dugnu. Lakštą pabadyti šakute.
3.
Paruoštą tešlą įtiesti į kepimo formą, nupjauti likusius kraštus.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol gražiai apkeps.
5.
Įdarui į gilią keptuvę berti cukrų, ištirpinti.
6.
Į puodą pilti grietinėlę ir užvirinti.
7.
Atsargiai ir lėtai, nuolat maišant į keptuvę su ištirpintu cukrumi supilti grietinėlę. Pavirti apie 4 minutes.
8.
Ant iškepusio pagrindo supilti paruoštą karamelę ir padėti į vėsią vietą, kad atšaltų.
9.
Į dubenį dėti šokoladą, pilti pieną ir ištirpinti karšto vandens vonelėje. Užpilti ant atvėsusios karamelės. Išdėlioti saldainius.