INGREDIENTAI: 175 gramai grietinės
120 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
25 gramai aliejaus
25 gramai kakavos
3 šaukštai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
Viršui:
80 gramų cukraus pudros
3 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti grietinę, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, supilti medų, aliejų, berti kakavą. meduolių prieskonius, sodą ir išplakti.
2.
Tuomet suberti miltus, dar kartą gerai išmaišyti.
3.
Stalviršį pabarstyti miltais. Pabarstyti tešlą miltais ir iškočioti iki 1 cm - 1.5 cm storio lakštą. Stikline išspausti apskritimo formos meduolius.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais, sudėti meduolius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 - 15 minučių.
6.
Į dubenėlį suberti cukraus pudrą, supilti citrinų sultis ir išplakti. Šiuo mišiniu aptepti ką tik iškeptus, dar karštus meduolius.