INGREDIENTAI: 250 gramų grietinėlės
250 gramų jogurto, natūralaus
2 šaukštai cukraus
2 vienetai želatinos lapelių
0.5 vieneto vanilės lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Želatinos lapelius užpilame vandeniu, kad apsemtų ir paliekame brinkti.
2.
Grietinėlę supilame į prikaistuvį. Suberiame cukrų.
3.
Vanilės ankštį perpjauname pusiau, peilio galiuku perbraukiame surinkdami sėklytes. Ankštį ir jos sėklytes dedame į grietinėlę. Kaitiname, kol cukrus ištirps. Grietinėlės neužverdame.
4.
Išbrinkusius želatinos lapelius, išimame iš vandens, gerai nuspaudžiame.
5.
Iš grietinėlės išimame vanilės ankštį. Į šiltą grietinėlę dedame želatinos lapelius. Gerai išmaišome, kad želatina ištirptų. Pilame jogurtą. Išmaišome. Pilstome į formeles ir dedame į šaldytuvą stingti. Gerai pagaminta panakota yra kreminė, padėta ant stalo virpa, tačiau išlaiko formą.
6.
Prie šio deserto puikiai tinka avietės.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!