AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį druskos
Įdarui:
100 gramų sūdytos lašišos (silpnai sūdytos, apytikriai)
80 gramų kreminio sūrio (apytikriai)
0.5 šaukštelio krienų (neaštirų, apytikriai)
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną, berti druskos, cukraus ir išplakti. Įsijoti miltus ir išmaišyti.
2.
Į dubenį su paruošta tešla supilti aliejų ir dar kartą išmaišyti.
3.
Keptuvę patepti sviestu, ištirpinti ir pilti tešlos, paskirstyti per visą plotį ir kepti lietinį iš abiejų pusių iki kol iškeps. Taip iškepti visus lietinius.
4.
Įdarui į dubenį dėti sūrį, krienus. Išmaišyti.
5.
Lašišą pasmulkinti, agurkus perpjauti į 4 dalis.
6.
Ant blynelio tepti paruošto įdaro, išdėlioti lašišos gabaliukus, agurkus ir susukti suktinuką. Supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Patarimai:
•
Jei mėgstate, į įdarą galite įberti šviežių smulkintų krapų ar įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės.