INGREDIENTAI: 700 gramų kalakutienos filė
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 šaukštelis džiovintos žolelės
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
1 pundelis krapų (smulkintų)
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalakutieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis.
2.
Troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname kalakutieną. Apkeptą kalakutieną atidedame į šalį.
3.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir cukiniją sutarkuojame.
4.
Sudedame svogūną su morkomis į troškintuvą ir pakepiname, kol daržovės suminkštės. Suberiame česnaką, pakaitiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada į troškintuvą sudedame kalakutieną, cukiniją. Įdedame gabalėlį sviesto ir patroškiname viską apie 15 min. Paragaujame, jei trūksta druskos, paskaniname ja. Pabarstome smulkintais krapais.
5.
Mes valgėme su virtomis bulvėmis ir kopūstų salotomis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!